Юбилеи и проекти

Р А З К О В Н И Ч Е

 

ДЕТСКА ГРАДИНА №25 „ЗЛАТНО ЗРЪНЦЕ“ НА ДЕСЕТ ГОДИНИ
Директорът Мария Динчева отблизо:

 

– Всеки рожден ден има начало. Нашето беше преди десет години, през учебната 2009-10 година, когато беше положен старта на дейността ни. А времето е като птица, отлита. Но то изпитва и ценностните неща, стратегиите, които носят успех през годините.
В какво е разковничето на едно десетгодишно управление? Отговорът или това, което дава сила на дейността ми като ръководител е екипността. Екипността е онази, която търся в работата и имам вътрешна мотивация и потребност да прокарвам като директор на образователна институция и като човек. Имам удовлетвореност да я виждам реализирана в отделните групи на детската градина и сред хората, за които отговарям.
Другата „тайна“ – това е средата. Средата, която институцията задава, вътрешната и външна образователна среда са от същностно значение за процесите, протичащи в нея. Добрият емоционален и поведенчески тон, етичността във взаимоотношенията са отличителни мои характеристики и като образователен мениджър се стремя да ги постигам. Вярвам, че образованието и средата в институциите могат да задават модели и положително да повлияват обществените отношения чрез етичност, възпитаване в ценности и естетичност.
Вярвам също в силата на доброто сътрудничество с родителите на децата, в медиацията. Вярвам, че грижата един за друг в една организация дават нейната сила и имидж.
И не на последно място – благодарна съм! Благодарна съм на моя прекрасен професионален екип! Защото за постигнатото през тези десет години ние съдим по мнението на хората в общността, на социалните партньори, на родителите. Показват го постиженията на възпитаниците ни. Съдим по удовлетвореността и съвместно постигнатите успехи. Показателно е също, когато след въпрос към децата: „Какво Ви прави щастливи?“, получаваме отговор: „Щастлива съм, когато мама ме води на детска градина.“
Желая и в следващите години добрата професионална равносметка, среда и условия за развитие на децата да отличават работата в детска градина №25 „Златно зрънце“! Честит празник на всички! 07.10.2019г., гр. Варна

Преди десет и днес   

 

 

 

 

ПРАЗНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ
„ДОКОСНАТИ С ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ“
15.12.2014г.

Пет годишен юбилей от създаването на
детската градина

Директор – Мария Динчева

„АКО НЕЩО Е ТРУДНО, АКО НЕЩО НЕ ВЪРВИ –
ЕДНО МЪНИЧКО ЗРЪНЦЕ ТИ ОТ НЕЙДЕ ВЗЕМИ,
С ДОБРОТА ГО ПОЛИВАЙ И ГО ГЛЕДАЙ С ЛЮБОВ –

ЩЕ ПОРАСНЕ НАДЕЖДА В ЖИВОТА ТИ НОВ!

МАЛКО ЗРЪНЦЕ НАДЕЖДА ВСЕКИ ЩОМ ПОСАДИ,

В ОЧИТЕ, ПРИЯТЕЛЮ, ГРЕЙВАТ ЧУДНИ МЕЧТИ.

И ТРЪГВАШ С ВЯРА ПО ПЪТЯ СИ НОВ.

      КОЛКО МАЛКО Е НУЖНО ДА ПОСЕЕМ ЛЮБОВ!“

Из „Зрънце надежда“ Румяна Златилова