Проекти на групите

У ч е б н а 2 0 2 3 – 2 4 година

Връчване на майсторски свидетелства на участниците в есенната изложба „Тиквени вълшебства“ от старши учителите М. Йорданова и П. Станкова – Родители, благодарим за съдействието и творчеството!

У ч е б н а 2 0 2 2 – 2 3 г о д и н а

У ч е б н а 2 0 2 1 – 2 2 година

Дейност по езиков проект във втора „А“ група „Звездичка“

Опосредстваното представяне на езикова задача винаги бележи успех. Ако през есента в допълнителните форми на педагогическо взаимодействие децата се учиха да разказват с помощта на героя Ежко, сега красиво изработените хартиени кукли – петрушки с охота пристигат на помощ. Разбира се, в чест на поредната Седмица на детската книга и четенето. Куклите живеят в специална кутия с приказки. Щом тя се отвори оживяват и стават толкова реални за децата, че те започват да оприличават героите и техните постъпки на себе си и на деца в групата. Забавата и удоволствието от дейността са големи, смехът присъства, децата са активни. Резултатът от поставената езикова задача за обогатяване на речника, за усвояване на умения за използване на граматически правилна реч и на умения да съчиняват истории е видим и удовлетворяващ.

Проект „Цвете за мама“ в група „Звездичка“, януари – март 2022г.

Шестадесети ноември e – валидно за предпразничните дни, в които сме в очакване

„Щастието не е спирка, до която се стига, а начин на пътуване.“

То е в голяма степен самото очакване 🙂

Група „Мечо Пух“ чака джуджетата.

Провеждане на дейности по изпълнение на Стандарта за здравно предучилищно образование в четвърта група „Слънчо“ – „Седмица на здравето“ – представяне на презентации от учителите на групата:

– „Грижи за тялото“

– „Здравословен начин на живот“

– „Здравословно хранене“

и на провеждане на състезателната игра „Да приберем плодовете и зеленчуците“ с децата.

Езиков проект в група „Звездичка“ – таралежчето и неговата къщичка се появиха, когато децата трябваше да се учат да съчиняват истории

В група „Звездичка“ бе реализиран творчески езиков проект за съставяне на разказ по макет и доза въображение 🙂 с учителя С. Трендафилова.

Малките разказвачи цяла седмица споделяха своето ежедневие с таралежчето, а вечер, на тръгване, се приближаваха до къщичката и с усмивка пожелаваха „Лека нощ!“

Прочетете историите за Ежко-Ежислав:

 

Разкази на Звездички

У ч е б н а 2 0 2 0 – 2 1 година

У ч е б н а 2 0 1 9 – 2 0 година

У Ч Е Б Н А 2 0 1 8 – 1 9 година

„Приказки разказвам“

На 23.05.2019г. старши учителят М. Йорданова и учителят П. Станкова отчетоха работата по проекта на групата „В света на приказките“. Директорът М. Динчева награди децата,  разказали най-много приказки през годината –

отличилата се Божидара – I място, Джун – II място, Милица и Йоан – III място са в почетната класация.

Похвална грамота, книжка и пожелание да са все така вдъхновени по пътя на знанието получиха наградените,

а всички деца в групата бяха насърчени за много успехи и за вълшебни преживявания с чудния свят на книгите.

„Аз съм книжката любима, колко радост в мене има“

Веса Паспалеева и нейната поезия, приказки на Х. К. Андерсен като „Грозното патенце“ и още много други произведения и автори познават децата от втора „Б“ група „Калинка“. Познават и ги слушат с удоволствие, защото вече втора година работят по проекта „Книжка сладкодумна“.  Библиотечният им фонд с приказки расте, увеличава се и броят на родители ентусиасти, които споделят идеята за ползата от четенето с децата. В края на месец май в групата гостува майката на Даниел, Веселина Дочева – Димитрова със своята вълшебна Андерсенова книжка и прочете пред децата историята на грозното патенце, а всяко дете сподели кой е неговият най-любим литературен герой. Приятни са тези приказни срещи, особено за децата на гостуващите родители – не е ли щастие мама да е днес в детската градина? Нека продължава усърдието на старши учителите на групата  В. Николова и М. Демирева да изпълняват дейностите по избрания проект, да разширяват детския кръгозор и да правят светът на децата по- богат и пъстър. Благодарим, родителю, за споделеното време!

Проект „За да съм здрав“ – четвърта подготвителна група

Учителят Е. Атанасова работи с децата по темата „Хигиена на хранене“

„В света на приказките“ – проект на трета подготвителна „Б“ група

През тази учебна година в група „Мечо Пух“ със старши учителя М. Йорданова и учителя П. Станкова продължава работата по проекта. Бе изготвено табло с имената на децата, на което се отразява всяка нова разказана приказка. Родителите имат възможност да се запознаят с направеното, а най-активните деца получават специални поощрения. За Деня на детската книга – Втори април, ще се отчетат резултатите от дейността, извършена през годината, а за разказалите най-много приказки ще има специални изненади.

У Ч Е Б Н А 2 0 1 7 – 1 8 година

Работата по малките проекти в групите на детската градина е вплетена в цялостния възпитателно-образователен процес. Тя е тематично разнообразна и е обект на вътрешно-квалификационната дейност на детската градина.

„Есенни шушукания“ – 23.10.2017г.

Открита практика пред родители на трета подготвителна група по малък проект „За да съм здрав“.

Напредвайте в света на знанието за здравето, деца!