Една добрина на ден прави света необикновен

Една добрина на ден прави света необикновен

„Една добрина на ден прави света необикновен“ – това е мотото на двегодишна кампания, която се провежда в дните преди Коледа и Великден, инициирана от В. Петрова.

От месец ноември 2023г. ДГ№25 „Златно зрънце“ се включи в благотворителна кауза, наречена „Маратон на добротата“. Чрез тази кауза предизвикваме децата всеки ден до Коледа да правят поне по една добрина, която е по силите им. Децата се запознават с книжката „Мечо и добрината обикалят гората“ и разговарят за добрите дела и какво е да си посланик на доброто. На входа на детската градина в поставената кутия за добрини, а родителите пускат листчета с направени добрини от децата. Преди празника кутията се отваря, за да се разкрият всички направени добрини.
Децата също така изработват картички или рисунки, които ще послужат за подарък на други деца или възрастни, лежащи на болнично легло по време на празника. А родителите, при желание, могат да подарят комплект за оцветяване, който също ще бъде изпратен в педиатрично отделение в страната, за да усмихне дете на Коледа.
Ако желаете, може да се включите и Вие!
Още за каузата може да прочетете в „Дейност“: „Работа с родители и партньори“, както и във „Квалификация – Вътрешна квалификация“

Предай добрината нататък!