Управление на качеството

У ч е б н а 2 0 2 3 – 2 4 година

Проекти на групите – проект на група „Калинка“- 11.01.2024г.

За какво благодарят децата от трета „б“ група в Международния ден на думата „благодаря“

 • Благодаря на мама и тати, че готвят добре!
 • Благодаря, че имам най-добрите баби и дядовци!
 • Благодаря за прекрасното семейство, което имам!
 • Благодаря на мама и тати, че правят най-хубавото за мен и ме обичат!
 • Благодаря за снега тази година!
 • Благодаря на цялата земя, че ние дала живот!
 • Благодаря на всички!
 • Благодаря на планините и че морето е близо до нас!
 • Благодаря на приятелите ми, с които си играем и си казваме тайни!
 • Благодаря на мама, че ми дава дъвка, както и да играя на компютъра!
 • Благодаря, че госпожите в детската градина са мили и добри!
 • Благодаря на Феята на зъбките, която ми донесе много монетки и на Дядо Коледа, че дойде и ми донесе подарък!
 • Благодаря, че имам най-милата сестричка!
 • Благодаря на брат ми, защото се гушкаме, на мама, защото ме обича, на татко, защото прави хубави кюфтета!
 • Благодаря на Господ, че сме живи и здрави!
 • Благодаря на мама, че прави пуканки и че имам братче!
 • Благодаря на тати, че си играем заедно и довършвам неговите игри!
 • Благодаря на тати, че ми направи плейстейшъна, а на мама, че направи машина на времето от камъни и листа!
 • Благодаря на Х., че си играем заедно и не се бием и благодаря на мама, че ми дава да си играя с него!
 • Благодарим на учителите за това, че насърчават децата към добродетелите! 🙂

12.01.2024 – Равносметка от Маратон на добротата

Участие в благотворителен базар /“Новини“ и „Дейност – Проекти на групите“/, ноември 2023, група „Мечо Пух“ съвместно с родители

Diana Kondova ДГ „Златно зрънце“ – група „Мечо Пух“ 2020

6 ноември в 18:34 ч.  Благодарим на всички прекрасни деца и техните талантливи родители и преподаватели за участието в нашия благотворителен базар на тикви! Благодарение на вас и любезното съдействие на Арт галерия „Шедьовър“, успяхме да съберем невероятната сума от 315 лв за благородна кауза! Вашата подкрепа прави разлика в живота на тези, които се нуждаят от нашата помощ. Нека се гордеем с това, което постигнахме заедно! #БлагодаримотСърце #ЗаДоброДело

 

Ден на отворените врати – 02.11.2023

Втори ноември 2023г. бе обявен за Ден на отворените врати в ДГ №25 „Златно зрънце“, в който родителите имаха възможност да присъстват на провежданата учебно-възпитателна работа с децата в детската градина. Родителите на група „Калинка“ проявиха най-голяма активност и присъстваха на педагогическите ситуации, проведени в трета „б“ група.

Вторият ден на Отворени врати, обявен за настоящата учебна година, е 18.01.2023г.

 

Ежегодни въпросници за родители на новоприети деца

В началото на всяка учебна година в ДГ №25 „Златно зрънце“, гр. Варна провеждаме дейности по проследяване на качеството на предлаганата образователна услуга. Родителите на новоприетите деца попълват въпросници, в които споделят защо са избрали детската градина за своето дете, какви са очакванията  им, каква е ролята и кое е най-важното, според тях, относно посещаването на детска градина. Предлагаме да разкажат и за силните страни на своето дете, за интересите му, а също да предложат свои идеи за съвместна работа, ако имат такива. Всички попълнени въпросници се обработват и според интересите, и нуждите на децата се дават насоки за работа към екипите в групите.

Родителите осъзнават ролята на детската градина, както за развитието на качества и способности, така и за придобиването на различни социални умения на децата. Често те  смятат, че ролята на детската градина е основополагаща, както и тази на семейството, за подрастващите.

Като критерий за избор посочват няколко фактора: отзиви на други родители, добра подготовка за училище, учебна база, локация, по-голямо дете, което е посещавало градината, отношение на персонала.

У ч е б н а 2 0 2 2 – 2 3 година

У ч е б н а 2 0 2 1 – 2 2 година

У ч е б н а г о д и н а 2 0 2 0 – 2 1 г о д и н а

У ч е б н а 2 0 1 9 – 2 0 година

Жест за добрата грижа

на Кристиян К. Василев и неговите родители в чест на завършването на детската градина към хората, които се грижиха всеотдайно – старши учителя Д. Янева, учителя Е. Атанасова и помощник-възпитателя Д. Петрова

Резултати от анкетно проучване с родители – януари 2020г.

„Когато учителят признае компетентността на родителя по отношение на неговото дете, това е основа за изграждане на доверие за партньорство. Когато родителят припознае като свои детската градина или училището на детето си, той е ефикасен партньор.“   

„Иновативна визия за образованието“ – Варна, В. Генова

Във връзка с управление на качеството на образователната институция, индикаторите за оценка на направеното по Стратегия 2016-20г. на ДГ №25 „Златно зрънце“ и проведената анкета с родителите в полза на това да изграждаме добра комуникация и обратна връзка, благодарим за участието в анкетата и информираме за резултатите от нея. На Педагогически съвет учителите са запознати с резултатите и са дадени насоки за работа по групи.

Уважаеми родители, нека и занапред да работим взаимно в най-добрия интерес на децата!

Анкетно проучване – януари 2020

У Ч Е Б Н А 2 0 1 8 – 1 9 година

Проактивни

Вярвате ли в списък с неща, които да избягвате, когато става дума за работата Ви или за Вашата почивка?

Ние по-скоро не. Предпочитаме проактивните стратегии. За дните 02.05. – 06.05. избрахме разтоварваща програма и отморяващи, сплотяващи организацията съвместни впечатления и преживявания – пътуване до красива и запомняща се дестинация. Установихме през годините, че този опит зарежда и обогатява общите спомени.

Избираме проактивността и за ежедневната професионална дейност, която изпълваме с интересни занимания за децата. Вижте нашата възпитателно-образователна дейност, приобщаваща грижа, работа с родители, партньори и всички други.

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

От учебната 2018-19 година в ДГ №25 “Златно зрънце” за желаещите се организират Дни на отворените врати, които са в последните два дни на всеки месец.

Дните на отворените врати дават възможност на родителите на децата от втора до четвърта група, при проявен интерес от тяхна страна и след уговорка с учителя

да присъстват, наблюдават и участват в моменти от възпитателно-образователния процес на детската градина.

Проучвания и обратна връзка

За поредна година в детската градина се провеждат анкетни проучвания сред родителите, както вътрешно институционални, така и от Община Варна.

В началото на месец септември, при приема на новата група деца, родителите попълниха въпросници за своите очаквания от детската градина. Проучването бе част от инструментите за самооценка на качеството на образованието и данните от него се използват за подобряването му.  А през месец януари Община Варна, дирекция "Образование и младежки дейности" предложи анкета за родителите, изследваща удовлетвореността от образователната институция и насочена към инициативи за партньорство .
Управлявайки качеството на възпитателно-образователния процес, за нас е важно да знаем какви са конкретните потребности на родителите, за да можем да работим най-добре в полза на индивидуалното развитие на всяко дете.

У Ч Е Б Н А 2 0 1 7 – 1 8 година

януари-февруари, 2018г.

Защо обичам да ходя на детска градина 

Деца от Четвърта подготвителна група

Валерия: „Аз обичам да ходя на детска градина, защото се забавлявам и уча различни неща. Тук са приятелите ми, радвам се, че сме заедно.“

Даниел: „Харесва ми да ходя на детска градина, защото е интересно и забавно. Ходя на айкидо, загряваме сутринта, дават ни да ядем и учителите са много мили с нас.“

Виктория: „Обичам да ходя на детска градина, заради приятелите и госпожите. Забавлявам се, госпожите са интересни, учат ни на нови неща.“

Максимилиян: Много ми е приятно всеки път да идвам на градина, за да си играем с приятелите, да ходя на айкидо и всяка сутрин да се загряваме на гимнастика.

Никол: „Обичам да ходя на детска градина, защото аз имам много приятелки от децата и си играйкаме, и рисуваме.“

Добри: „Аз обичам много на детска градина, защото можем да играем, да спим, да рисуваме и да играем на площадката.“

Габриела: „Аз съм Габи, обичам да ходя на детска градина, защото на танците е много приятно и тук играем.“

Кристиан: „Аз обичам да ходя на детска градина, защото тук имам с кого да си играя, а в къщи не.“

Емануил: „Обичам да ходя на детска градина, защото тук много се забавляме и учим много забавно.“

Иван: „Обичам да ходя на детска градина, защото учителите ни учат, приятелите са ми са тука и са най-добрите.“

Мария: „Обичам в градината да смятам.“