Съвместна инициатива за седмицата на пожарната безопасност

Съвместна инициатива за седмицата на пожарната безопасност

Седмица на пожарната безопасност
На 14.09. пожарникарите от цялата страна отбелязват своя професионален празник.
По традиция в ДГ №25 „Златно зрънце, гр. Варна, в седмицата на празника – на 10.09.2019г., се проведе съвместна тренировка за бърза реакция и действия при сигнал за пожар заедно със служителите от дежурната смяна и група ДПК и ПД на 01 РСПБЗН, които демонстрираха пред децата пристигане на пожарна кола, извеждане на дете от пожар и гасене.
След демонстрациите възпитаниците от Трети подготвителни групи „Детелинка“ и „Калинка“ представиха тематична, поучителна музикална и литературна програма за всички.
На финала развълнуваните деца направиха снимки с приятелите си, пожарникарите. Изпратиха ги с подаръци – красиво изработени детски кулажни апликации и рисунки.
„За предпазните мерки, които осигуряваме, за да предотвратяваме евентуални пожари, за действията, които е необходимо да предприемаме, ако сме наблизо до пожар, за мисията на пожарникарите да спасяват, за смелостта и примерът на хората от тази доблестна професия ще продължим да разказваме на децата.“ – споделя директорът на ДГ №25 „Златно зрънце“, г-жа Мария Динчева, разкривайки възпитателните отговорности на учителите на детската градина.
Медиите „Черно море“ и „Нова Варна“ разказаха за съвместната инициатива на своите страници:

http://www.chernomore.bg/obshtestvo/2019-09-10/ognebortsi-spasiha-detsa-ot-pozhar-v-zabavachnitsa-vav-varna-snimki

Пожарникари впечатлиха малчуганите от детска градина във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)


Благодарим на всички, които се включиха в подготовката и реализацията!
Още снимки:

Работа с родители и партньори