Новини

Най-малките – адаптация, игра и учене – възпитатетлно-образователна дейност

Най-малките – адаптация, игра и учене – възпитатетлно-образователна дейност

Наредба за прием

Наредба за прием

Актуалната „НАРЕДБА за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, полудневни и целодневни подготвителни групи към училищата на територията на Община Варна“ можете да намерите на публичния сайт за прием, в раздел „Нормативна уредба“ на публичния сайт https://dg.is-vn.bg/garden…

Денят на буквите

Денят на буквите

Златно зрънце – поздрав за 24 май

Празнично поздравление

Празнично поздравление

П О Ж Е Л А В А М Е С В Е Т Ъ Л П Р А З Н И К на нашите деца и родители, на целия екип на детската градина и на всички гости, които четат страниците на ДГ „Златно зрънце“!…

Предизвикателство за родители от Уницеф

Предизвикателство за родители от Уницеф

Ако сте родител на малко дете, включете се в предизвикателството на УНИЦЕФ! Всеки ден в следващите 15 дни, точно в 11 часа ще споделяме по едно ново предизвикателство с идея как да го реализирате вкъщи. Вижте как да участвате: 1. Намерете страницата на УНИЦЕФ България…

Психологична подкрепа за училищната общност във Варна чрез телефонна и онлайн линия

Психологична подкрепа за училищната общност във Варна чрез телефонна и онлайн линия

Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности” открива телефонна линия за психологична подкрепа на деца/ученици, родители и педагогически специалисти.
Екип на общинския център за психологична подкрепа ще поема обажданията и ще предоставя емоционална подкрепа, пространство за споделяне на емоции и преживявания, и кризисна интервенция за училищната общност във Варна.
Линията за връзка с подкрепящите специалисти е възможност за преодоляване на емоционалните последици от стреса в условията на принудителна социална дистанция, предизвикана от здравната обстановка в страната.
Всеки работен ден родители, деца и педагози могат да разговарят с психолозите за човешките предизвикателства, пред които са изправени при спазване на принципите за доброволност и дискретност.

График и контакти:

Телефонни консултации
Цвета Стоянова – детски психолог, кариерен консултант
• всеки работен ден от 13ч. – 15ч.; 0882 567 038

Онлайн консултации /електронна поща:
Боряна Чалъкова – клиничен психолог, психотерапевт
• всеки работен ден от 10ч. – 12ч.;
e-mail: together.withb@gmail.com; 0887 498 047

Марина Габровска – психотерапевт, медиатор
• всеки понеделник и четвъртък от 9 .00 – 13.00ч.
e-mail: together.withm@gmail.com; 0885 911 728

Националната телефонна линия за деца 116 111/денонощна

Полезно и занимателно у дома

Полезно и занимателно у дома

Уважаеми родители, на нашата страница „За родители – Полезно“ предлагаме някои занимателни образователни ресурси за дните на децата у дома. Посочваме електронните източници и благодарим на техните автори и създатели!